luni, 13 mai 2013

Despre Muntii Capatanii

Pentru cei care nu stiu, Muntii Capatanii fac parte din Complexul Muntilor Parang, acestia apartinand Carpatiilor Maridionali.Muntii Capatanii sunt mai putini cunoscuti desi ocupa o suprafata de peste 1000 de km patrati, iar axa lor longitudinala se intinde pe circa 40 de km lungime.
O buna parte din acesti munti, prin valorificarea lor geomorfologica, floristica si peisagistica, a fost inclusa in parcurile nationale Cozia si Buila-Vanturarita, si in cateva rezervatii naturale, constituite recent, altele in curs de executie.
Pe latura sudica, a Muntilor Capatanii se afla vechi asezari ciobanesti (Polovragi, Vaideeni, Romani, Barbatesti, Cheia, etc.) cu portul, obiceiurile si sarbatorile lor care atrag numerosi turisti. La acestea se adauga cunoscutele statiuni balneare Calimanesti, Cozia, Caciulata, Baile Olanesti iar spre nord Voineasa.
Tot pe latura sudica dar si pe cea estica se insiruie o serie de manastiri si schituri de o valoare deosebita spre care se indreapta anual sute de turisti. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu